Υλικά
⇒ 1,5 κιλό καπνιστό χοιρινό κομμένο σε κομμάτια
⇒ 4 κούπες τσαγιού νερό
⇒ 1 κούπα κρασί
⇒ 1 φύλλο δάφνη
⇒ 2 μπαχάρια
⇒ τις κούπες από δύο πορτοκάλια (όχι το χυμό)
Εκτέλεση
Βάζετε το νερό, το κρασί, τη δάφνη και τα μπαχάρια να πάρουν βράση. Προσθέτετε το κρέας και σκεπάζετε με τις φλούδες από τα πορτοκάλια. Βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου μία ώρα.
Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε και λουκάνικα.
Μπορείτε να αποθηκεύσετε το σύγκλινο σε βάζο με λάδι. Στραγγίζετε καλά το βρασμένο κρέας και το τοποθετείτε σε δοχείο. Καλύπτετε με ελαιόλαδο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου