Σάββατο 30 Απριλίου 2016

Επιτάφιος στις Πιόντες, Μεγάλη Παρασκευή 29-04-2016

Φετινός Επιτάφιος στις Πιόντες στολισμένος από συγχωριανούς (συγγενείς, φίλους και μέλη του Συλλόγου μας), με δωρεές φίλων μας και με λουλούδια από το υπέροχο χωριουδάκι μας. Ο Σύλλογος μας (Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Πιοντών Λακωνίας "Ακρογιάλι") έκανε την δωρεά του ποσού των εβδομήντα (70) Ευρώ για τον στολισμό του Επιταφίου μας. Και του χρόνου με υγεία!!!!! Σας ευχόμαστε Καλή Ανάσταση & Καλό Πάσχα!!!!




















Παρασκευή 29 Απριλίου 2016

Laconia Live - Επιτάφιος στις Πιόντες της Προσηλιακής Μάνης 2016



Φετινός επιτάφιος στις Πιόντες της Ανατολικής (Προσηλιακής) Μάνης, στολισμένος από συγχωριανούς, με δωρεές φίλων μας και με λουλούδια από το υπέροχο χωριουδάκι μας. Ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Πιοντών Λακωνίας “Ακρογιάλι” δώρισε 70 ευρώ για τον στολισμό. Και του χρόνου με υγεία!

Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου,
Βασίλειος Ν. Μαυρούτσος
ταμίας του συλλόγου “Ακρογιάλι”

Τρίτη 19 Απριλίου 2016

BLOG ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ - ΚΟΡΟΓΟΝΙΑΝΙΚΑ & ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΧΩΡΑ

ΚΟΡΟΓΟΝΙΑΝΙΚΑ, Άγιος Φίλιππος
(εσωτ. Διαστ. 8.55 Χ 3 μ.) στα νότια του οικισμού Κορογονιάνικα, επάνω σε λόφο ο οποίος χρησίμευε ως νεκροταφείο έως το 1935 περίπου. Πολλοί από τους γύρω τάφους είναι υπόγειοι και άλλο υπέργειοι ορθογωνίου σχήματος, κτιστοί , καμαροσκέπαστοι. Η εκκλησία έχει τα χαρακτηριστικά των ναών που είναι κτισμένο με «μεγαλιθική» τοιχοποιία. (ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ, του έτους 1978, Ν.Β.ΔΡΑΝΔΑΚΗ, Ε.ΔΩΡΗ, Σ.ΚΑΛΟΠΙΣΗ, Μ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ, : Έρευνα στη Μάνη».










ΚΟΡΟΓΟΝΙΑΝΙΚΑ, ΜΑΞΙΜΟΣ Ο ΟΜΟΛΟΓΗΤΗΣ.



















BLOG ΟΙ ΜΑΝΙΑΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΥ - ΛΑΓΙΑ